Aerialtronics brengt de autonome drone naar een hoger niveau door het ontwikkelen van een slimme dubbele camera (daglicht en thermische registratie) met een enorme on-board verwerkingskracht.

On-board verwerking

Met behulp van het NVIDIA SOC platform, is het project onder leiding van Michele Moscaritolo, hoofd van de Visie op Aerialtronics, een grote stap voorwaarts in de on-board data-analyse en verwerking met drones. Het prototype kan ruwe data van zowel de dag- als nacht-camera verwerken, waardoor de Altura Zenith drone efficiënter gebruikt kan worden gebruikt bij verschillende taken, denk aan beveiliging, toreninspectie en 3D-kaarten voor de mijnbouw. aerialtronics-altura-zenith-drone-hollandaerialtronics-altura-zenith-drone-holland

Commerciële toepassingen

De Nederlandse fabrikant van high-end onbemande systemen voor commerciële toepassingen, heeft een camera ontwikkeld die uitgerust is met een NVIDIA Tegra K1 on-board processor, die moeiteloos om kan gaan met gedetailleerde algoritmes.

Meer mogelijkheden

Jan Wouter Kruyt, hoofd Research & Development bij Aerialtronics, vertelt: "We zijn bezig met het ontwikkelen van duo-camera's die gebruikers in staat stelt om te schakelen tussen daglicht en thermische videostreams. Nu deze datastromen via de NVIDIA chip verlopen, betekent dit dat gebruikers veel meer slimme dingen kunnen doen."aerialtronics-t-mobile-zendmasten-drones-inspectieaerialtronics-t-mobile-zendmasten-drones-inspectie

Eerste stap

Vanaf nu kunnen Aerialtronics gebruikers dus nog meer doen op het gebied van de analyse van de data. De dronebouwer uit Den Haag is echter nog lang niet klaar en ziet dit slechts als een eerste stap naar een volledig autonome drone.

Taken

Zo kan de Altura Zenith drone gebruik maken van de video-streams om de vliegroute aan te passen. Ook zijn er weer nieuwe taken te bedenken waarvoor de drone kan worden ingezet. Zo kan de drone gebruikt worden om parkeerplaatsen te scannen voor nummerplaten of zelfs auto's met hete motoren om te controleren of er betaald is of puur om veiligheidsredenen. De videostream kan ook gezichten herkennen, lekkages identificeren en snelheden meten van voertuigen.

Aerialtronics

Aerialtronics zet wederom een stap voorwaarts om te autonome drones nog intelligenter te maken. Vorige maand introduceerde de fabrikant unieke sensoren voor meting van gas en straling.

0 Reacties

    Plaats een reactie