Aerialtronics introduceert een unieke serie van drone-sensoren voor de veiligheid- en beveiliging-industrie. Naast thermische sensoren, beschikken de drones ook over detectoren voor schadelijke gassen en radioactieve straling.

Unieke sensoren

De Nederlandse dronefabrikant maakte dit nieuws bekend aan de vooravond van de veiligheidsconferentie Milipol 2015 in Parijs. Vanaf nu kunnen haar Altura Zenith drones uitgerust worden met technologie voor het monitoren voor schadelijke gassen en meten van radioactieve straling.

Schakelen tussen views

Dankzij de Dupla Vista camera konden piloten van de Altura Zenith serie al schakelen tussen thermisch infrarood en dagvisie-modus voor gespecialiseerde missies. Bij een juiste analyse van de gegevens kunnen beveiligingsexperts gaslekken, radioactieve straling of andere potentieel gevaarlijke chemische stoffen effectiever bestrijden. aerialtronics-altura-zenith-droneaerialtronics-altura-zenith-drone

Aerialtronics

Robin van de Putte, oprichter van Aerialtronics, vertelt: "Het Altura Zenith-platform is al een beproefde bedrijfsmiddel vanwege de betrouwbaarheid, prestaties en het vermogen om resultaten binnen een breed scala aan commerciële toepassingen te leveren. Uitbreiding met de VOC-monitor en radioactieve straling detectie-sensoren vergroot de mogelijkheden van ons systeem voor bedrijven."

Bedrijven

Bedrijven zijn geïnteresseerd in het verzamelen van meerdere datastromen tijdens een vlucht. De Zenith UAS, met meer dan 16 compatibele sensoren, heeft dankzij haar dubbele propellers een extra groot draagvermogen. Met dit unieke multirotor-platform is de Nederlandse drone fabrikant een grote kanshebber voor het gebruik op vele commerciële markten.

Overheid

De drones van Aerialtronics zijn niet alleen geschikt voor bedrijven, maar ook overheden en hulporganisaties behoren tot de klantenkring van het bedrijf uit Den Haag. Zo is Brandweer Twente onlangs een test gestart met de inzet van een Aerialtronics drone bij calamiteiten.

0 Reacties

    Plaats een reactie