Aangezien er in Amerika gemiddeld één keer per dag een schietpartij is, trainen politie agenten nu met drones om deze in te zetten bij schietpartijen op scholen.

Propeller Cages

De politie in Texas, Verenigde Staten, test drones als hulpmiddel tegen schietpartijen op scholen. Hierbij vliegt een DJI Mavic Pro drone, uitgerust met DJI Propeller Cages, door het schoolgebouw opzoek naar de schutter. De politieagenten in het pand staan hierdoor niet voor een verassing en kunnen daardoor veiliger ingrijpen.

Politie VS traint met drones voor inzet bij schietpartijen op scholen

Camera

Detective Barry Moore van de politie in Texas is de dronepiloot. Hij bestuurt de DJI Mavic Pro drone door het pand en kijkt op een afstandje mee via de camera van de drone. Via de walkie talkies communiceert hij met de agenten in het gebouw en geeft daarbij aan wanneer een gebied vrij is om te betreden. Wanneer de schutter gespot is worden de agenten gewaarschuwd en blijft de drone de schutter in het zicht houden. De agenten ter plaatsen kunnen vervolgens ingrijpen.

Veiligheid

"Het voornaamste doel is om de politie agenten veilig een pand te laten betreden", zegt Moore tegenover ABC journalist Gio Benitez. De drone houdt de schutter in het zicht en zorgt ervoor dat de politie agenten niet ergens inlopen wat ze het leven kan kosten.

Oefening

De inzet van de drone wordt uitvoerig getest op een school. Hier gebruiken de politie agenten paintball wapens om de schutter uit te schakelen. Ook worden er vrijwillige kinderen ingezet die over de gangen van de school lopen om de situatie te simuleren. Op de grond liggen poppen die gewonde slachtoffers voor moeten stellen.

0 Reacties

    Plaats een reactie