Met het einde van het jaar in zicht blijft het nog verdacht rustig rondom de beschikbaarheid van de Mavic Pro portable 4K camera drone. DJI kondigde het apparaat vol trots aan op 27 september 2016, zou vervolgens op 15 oktober in de winkels liggen, maar is medio december nog vrijwel nergens verkrijgbaar.

Dit jaar nog?

Tot op heden zijn slechts een handje vol drones uitgeleverd en is het apparaat op sommige plaatsen al wel te zien, maar alle klanten tasten nog volledig in het duister over de levertijd. Kunnen we de DJI Mavic Pro nog dit jaar in Nederland verwachten?

Wanneer komt de DJI Mavic Pro nu?

Nog geen drones

Bij de lancering bestond er geen twijfel dat de DJI Mavic Pro het perfecte kerstcadeau van 2016 zou zijn, maar nu is het onduidelijk of er überhaupt Mavic Pro drones onder kerstbomen zullen liggen. Vrijwel alle klanten die de Mavic Pro al in september en oktober hebben gereserveerd, hebben nog geen drone gezien.

Teleurstelling

DJI, de nummer 1 fabrikant in consumentendrones, heeft in de afgelopen jaren verschillende drones met succes geïntroduceerd, maar stelt klanten nu toch echt teleur met de beloofde levering van haar nieuwste Mavic Pro drone.

Wanneer komt de DJI Mavic Pro nu?

Gopro Karma

Het staat buiten kijf dat DJI haar drone veel te vroeg heeft aangekondigd. Waarschijnlijk vanwege het feit dat concurrent GoPro haar portable Karma drone op 19 september 2016 aankondigde, besloot DJI haar Mavic Pro op 27 september 2016 aan te kondigen. DJI's drone is compacter dan GoPro Karma en beschikt over meer functies dan de Karma.

Leugen

Op 21 oktober 2016 plaatste DJI het bericht op haar website dat uitlevering van de Mavic Pro drones was gestart. Gadgetblog Gizmodo vond uit dat dit totaal niet waar was en dat er slechts een klein aantal drones werden uitgeleverd. Verschillende DJI Mavic Pro klanten hebben hun orderstatussen gedeeld in een openbare spreadsheet.

Wanneer komt de DJI Mavic Pro nu?

Phantom 4 Pro

Begin november bood DJI haar excuses aan voor de vertraging van de Mavic en twee weken later kondigde de fabrikant vol trots weer twee nieuwe drones aan: Phantom 4 Pro en Inspire 2. Ondanks dat deze presentatie bijna twee maanden na de presentatie van de Mavic Pro plaats vond, is de DJI Phantom 4 Pro drone nu al wel verkrijgbaar, terwijl de Mavic Pro nog vrijwel nergens is te zien.

Beweegbare armen

Zouden de beweegbare armen de reden van vertraging van de Mavic Pro zijn? Adam Lisberg, hoofd van DJI Noord-Amerika verklaarde tegen TechCrunch dat de opvouwbare armen niet het probleem van de vertraging vormen. Lisberg wilde niet uitwijden over de exacte reden voor de vertraging, maar zei dat deze vertraging ertoe heeft geleid dat DJI genoeg lessen heeft geleerd voor de toekomst.

Wanneer komt de DJI Mavic Pro nu?

Gimbal

In de wandelgangen hebben wij vernomen dat de complexiteit van de gimbal de oorzaak is voor deze vertraging. Dit gegeven is echter nooit officieel door DJI bevestigd.

Wanneer komt de DJI Mavic Pro nu?

2017

De grote vraag luidt natuurlijk of de Mavic Pro drone dit jaar nog in de Nederlandse winkels ligt. Op de website van DJI staat op dit moment 6 tot 8 weken aangegeven en ook de klantenservice vertelde ons hetzelfde verhaal:

Wanneer komt de DJI Mavic Pro nu?

In bovenstaande reactie van DJI's klantenservice is duidelijk te lezen dat de Mavic Pro op dit moment nog steeds niet beschikbaar is. Het is dus zeer aannemelijk dat klanten dit jaar kunnen fluiten naar hun bestelde Mavic Pro en zullen moeten hopen dat ze de drone in het begin van het nieuwe jaar in hun handen hebben.

9 Reacties

  1. Aart

    Op schiphol, achter de douane, hadden ze er een paar op zaterdag 10-12 . Voor 1149 euro.

  2. Reijer

    Aart, Weet je of deze drones nog steeds beschikbaar zijn? Groeten, Reijer

  3. Aart

    Reijer, er is er eentje minder

  4. Aart

    Reijer, Er is er nu eentje minder;-) Ze hadden er een paar, dacht ongeveer 4. Anders bel je seebuyfly? Groet, Aart

  5. alexander

    6 tot 8 weken, maar dat staat er ook al weer 6 tot 8 weken. Wel balen, direct na de launch een preorder geplaatst en ik denk dat we blij mogen zijn om ergens in het eerste kwartaal 2017 de mavic te mogen ontvangen. Als DJI hun productie problemen op orde zou hebben dan was er al lang een persbericht naar buiten gekomen (of in ieder geval een teken van "mavic" leven). De enorme stilte zegt mij genoeg.

  6. paul daver

    man man man wat een teleurstelling zeg. Veel berichten verder en zelfs een bericht van DJI zelf dat als je hem 3 weken geleden zou bestellen hij GEGARANDEERD voor de 18e in huis was en wij dan ? diegene die deze mcvic al in oktober bestelt hebben en nu op 20 januari nog geen drone hebben gezien ? zouden ze misschien 18 januari 2018 bedoelen ? Al bij al een zeer teleurstellend gevoel over deze aankoop die ik wellicht spoedig ga cancelen, ik kan wel meer met dat geld dan mijzelf een beetje voor de gek en aan het bekende lijntje te laten houden

  7. Christoffel Middel

    wat een k*t drone, wanneer komt die nou binnen? Heeft zwarte piet hem gestolen! En ik ben nog zelf naar de dokter geweest gisteren. Omdat het te lang duurt. Sjongejongejongejonge......

  8. Martin

    Wat een zooitje. Zit nu al drie maanden te wachten op de mavic en nog steeds geen duidelijkheid wanneer ie komt. Shame on you DJI...

  9. F*CK DJI

    Echt slecht, een product lanceren, geld binnen harken en dan vervolgens niet leveren. Wat een K*T bedrijf, overweeg serieus mijn order van november te annuleren en een ander merk te kiezen, dan maar iets meer uitgeven maar dan krijg ik in ieder geval geleverd.

Plaats een reactie