Studenten van het ROC van Twente hebben er vanaf volgend schooljaar twee keuzevakken bij. Deze vakken hebben alles te maken met drones, omdat er hierover steeds meer vraag vanuit het bedrijfsleven ontstaat.

Keuzevakken

Voor de MBO studenten van het ROC van Twente worden volgend jaar twee keuzevakken over drones aangeboden. Een gaat over het technische gedeelte van de drone. Hier komt aan bod hoe een drone wordt gebouwd en uit welke onderdelen deze bestaan. Ook de techniek die er achter zit wordt aan de studenten geleerd. Het tweede deel gaat vooral over de toepassing van drones in de praktijk. Hierbij wordt gekeken naar veiligheid en controle en naar de regelgeving omtrent drones.

Techniek en regelgeving

Volgens Roel van der Wal, van testlocatie Space53, zijn de techniek en regelgeving de basis. Naast het weten hoe een drone technisch in elkaar zit, wordt er ook een vijfdaagse theorie opleiding aangeboden waarin zij de nationale en internationale regelgeving onder de knie krijgen. Na afronding van deze opleiding krijgen de studenten een certificaat om te kunnen vliegen met drones.

Drone vliegen nieuw keuzevak op ROC Twente

Drone-proefles

Afgelopen vrijdag kregen de studenten van het ROC van Twente hun eerste drone-proefles op internationaal dronecentrum Space53. Op deze drone-testlocatie konden studenten terecht in een grote hangard waar voorheen F16's stonden.

0 Reacties

    Plaats een reactie