Aerialtronics en IBM werken samen om drones voor inspecties succesvol te laten opereren. De IBM Watson drones zijn de eerste commerciële drones met cognitieve reken mogelijkheden van het IBM Watson Internet of Things (IoT) platform.

Inspecties

De Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics voert al langere tijd inspecties uit voor organisaties van over de hele wereld. Inspecties worden uitgevoerd voor bedrijven in verschillende industrieën en dient voor een breedt scala aan inzetmogelijkheden. Zo worden de drones gebruikt voor het monitoren van stadsverkeer tot het inspecteren van wind turbines, olie platformen en zendmasten. De inzet van drones zorgt ervoor dat er minder gevaarlijke situaties ontstaan en er veel tijd en geld bespaart wordt.

Samenwerking

Aerialtronics's Altura Zenith drone is uitgerust met een hoge kwalitiet camera en dankzij het IBM Watson Visual Recognition APIs wordt er direct een 360 graden analyse gemaakt in een hoge resolutie. Het rekenwerk dat voorheen op de grond plaats vond, wordt nu direct in de lucht gedaan. De drone weet direct wat er gefilmd wordt.

Onboard processing

Dankzij deze onboard processing mogelijkheden worden de beelden direct geannalyseerd en identificeert de drone direct verschillende onderdelen zoals losse of gerafelde kabels. Ook ziet de drone of apparatuur is beschadigd. Door de inzet van drones is een inspectie vele malen sneller uit te voeren en wordt het aantal menselijke fouten gereduceert. Door de hogere snelheid van inspecties is het mogelijk om deze vaker uit te voeren.

Aerialtronics en IBM geven commerciële drones inzicht tijdens inspecties

Bron: Aerialtronics

0 Reacties

    Plaats een reactie