De Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics presenteerde een kunstmatig intelligente drone tijdens GPU Technology Conference Europe. De drone is voorzien van on-board software dat in staat is om objecten te identificeren tijdens de vlucht. De kunstmatige intelligente drone is een samenstelling van de Aerialtronics Altura Zenith, Neurala's deep learning neural netwerk software en het NVIDIA Jetson TX1 platform.

Kunstmatige intelligentie

Aerialtronics heeft gewerkt aan een drone met kunstmatige intelligentie die inspecties door drones moet vereenvoudigen en versnellen. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie en daarmee ook lagere kosten. Doordat het uitvoeren van inspecties vereenvoudigd wordt kunnen deze ook vaker uitgevoerd worden.

Aerialtronics introduceert kunstmatig intelligente drones tijdens GTC

Data annalyseren

Dankzij de on-board software kan de drone tijdens de inspectie het nodige computer werk verrichten. "Wij willen niet dat een vlucht eindigt met een hoop data op een SD kaart waarna alles nog geanalyseerd moet worden", zegt Robin van Putte, hoofd van productstrategie van Aerialtronics. "In plaats daarvan moeten resultaten nog tijdens de vlucht geverifieerd worden waardoor direct actie ondernomen kan worden. Door de kunstmatige intelligentie aan boord van de drone is een stap gezet naar het volledig automatiseren van de drone workflow".

Samenwerking

De real-time processing van data is mogelijk gemaakt door de Aerialtronics Altura Zenith drone, met smart dual camera payload, te combineren met Neurala's deep learning neural netwerk software en de NVIDIA Jetson TX1. Neurala's deep learning neural netwerk software is in staat om objecten te vinden en te herkennen tijdens de vlucht.

Aerialtronics introduceert kunstmatig intelligente drones tijdens GTC

Inspecties

Aerialtronics levert al lange tijd drones die hulp bieden bij inspecties. Vooral bij de inzet op moeilijk toegankelijke plekken bieden drones echt een uitkomst. Drones worden dan ook al gebruikt bij de inspectie van zendmasten en turbines. Het maken van kunstmatige intelligente drones is een stap gemaakt naar het volledig autonoom maken van drones om operaties zelf uit te voeren. Door slechts een druk op de knop kan er binnenkort een volledige inspectie uitgevoerd worden. Daarbij bekijkt de drone de mechanische functionaliteiten en conditie van bijvoorbeeld zendmasten en ziet de drone direct roest of andere defecten.

Bron: Aerialtronics

0 Reacties

    Plaats een reactie