Afgelopen weekend vond de eerste editie plaats van de World Drone Prix in Dubai. Tijdens dit FPV drone racing evenement streden 32 teams vanuit de hele wereld om de felbegeerde titel. Van de twee deelnemende teams uit Nederland haalde Super Quadcopter Gang (#SQG) het tot de finale. Het Nederlandse team eindigde op de vierde plaats, goed voor een prijzengeld van maar liefst 25.000 dollar.

#SQG

Super Quadcopter Gang, ook wel afgekort als #SQG, is een groepje van FPV droneracers, die samen de liefde voor deze relatief nieuwe sport delen. In hun vrije tijd toveren de heren regelmatig ongebruikt vastgoed om tot spannende dronerace parcours. Bekijk de video's waarin Team Super Quadcopter Gang een parkeergarage of een indoor-kartcentrum in Amsterdam onveilig maakt.

World Drone Prix video-dagboek van Super Quadcopter Gang

Team #SQG

Team #SQG bezocht World Drone Prix 2016 in Dubai met de volgende teamleden (van links naar rechts):

• Rik Bijl aka 'Golden Oldie' (manager)
• Martijn de Kemp aka 'Fullstick Mara' (navigator)
• Jorgo de Muinck aka 'Muinckadelic' (chief)
• Dino Joghi aka 'GhettoDino' (pilot)
• Juan Sacco aka 'Tarzan FPV' (pit personnel)
• Davis Helvensteijn aka 'Hangloose Davis' (pit personnel)

World Drone Prix video-dagboek van Super Quadcopter Gang

Wat moest SQG in Dubai doen?

Tijdens de World Drone Prix moesten alle teams met FPV race drone een fraai parcours afleggen met nodige hindernissen zoals poorten en een verplichte pitstop. Per heat streden 4 teams voor de 1e en 2e plaats, nummers 3 en 4 vielen onvoorwaardelijk af. Uiteindelijk bleven de 4 beste teams ter wereld over in de finale, waar Super Quadcopter Gang er één van was.

Dagboek

De finales van de World Drone Prix werden gespeeld op vrijdag 11 maart 2016 en zaterdag 12 maart 2016 op een prachtig verlichte baan op het complex van Skydive Dubai. Voorafgaand aan de outdoor-wedstrijden waren er eerder deze week kwalificatiewedstrijden die indoor zijn gespeeld. Speciaal voor de thuisblijvers heeft Super Quadcopter Gang hun avontuur van begin tot eind in video vastgelegd:

Voorbereiding - Bouwen race quads

Voor vertrek naar Dubai is Super Quadcopter Gang druk bezig met de voorbereidingen aan hun race quads. Tijdens de wedstrijden moet alles in optimale conditie zijn en alles haarfijn op elkaar zijn afgestemd. Ook dienen er reserve-quadcopters mee te gaan voor het geval de racequad sneuvelt. In de video zie je hoe de heren zich technisch voorbereiden op het vertrek naar Dubai.

DAG 1 - Vlucht en aankomst

Het moment is aangebroken! Op zondag 6 maart 2016 vertrekt Team #SQG naar Dubai voor de eerste editie van de World Drone Prix. Kijk zelf hoe de heren vertrekken van Schiphol, de vlucht beleven en aankomen in Dubai via onderstaande video.

DAG 2 - Kwalificatiedag 1

Op maandag 7 maart 2016 moet het team na weinig slaap meteen in actie komen. Registreren en zich klaarmaken voor de eerste kwalificatiewedstrijden. Beleef zelf de eerste kwalificatiedag mee met de heren van Super Quadcopter Gang in onderstaande video.

DAG 3 - Kwalificatiedag 2

Op dinsdag 8 maart 2016 voegt Juan Sacco aka Tarzan FPV zich ook bij het Nederlandse team. In de ochtend gaat het team in de woestijn nog wat oefenen om meer gewenning te krijgen voor het extra gewicht van de verplichte onderdelen voor tracking van de race. Later die dag is het tijd voor het team om zich te melden voor de volgende indoor-kwalificatieronde.

DAG 5 - Trainingsdag

Aangezien de weergoden op woensdag 9 maart 2016 niet meespeelden, kon het team pas op donderdag trainen voor de finale-wedstrijden. 's Ochtends leven de heren zich uit in de woestijn en 's middags krijgen ze de kans om de speciaal aangelegde racebaan te verkennen. Bekijk zelf hoe dit trainingsdagje afloopt in onderstaande video.

DAG 6 - Vrijdag 11 maart 2016

Na een week vol kwalificaties, trainingen en spanning is vandaag het moment aangebroken dat Team #SQG zich moet melden aan de start van de officiële racetrack op het Skydive complex in Dubai.

0 Reacties

    Plaats een reactie