De Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics kondigt aan dat haar Altura Zenith, een multirotor systeem ontworpen voor commerciële toepassingen, wordt uitgerust met een nieuwe technologie om obstakels te detecteren en automatisch te ontwijken.

Detecteren van obstakels

Volgens de dronefabrikant uit Den Haag verandert deze nieuwe technologie de manier waarop bedrijven inspecties kunnen uitvoeren aan bijvoorbeeld zendmasten, bruggen en gebouwen. De drone zal tijdens een missie op gepaste afstand - met een minimum van 2 meter - van objecten blijven zodat het apparaat niet in botsing komt met obstakels. Het systeem kan obstakels - zowel stilstaand als bewegend - detecteren op een afstand van maximaal 7 meter en in een 360 graden dimensie.

Focus op resultaten

In combinatie met de huidige prestaties en indrukkende draagkracht voegt deze ‘smart sense & avoid’ technologie een andere dimensie toe aan de Altura Zenith drone. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen gebruikers zich concentreren op het leveren van resultaten in plaats van zich bezig te houden met het besturen van het apparaat.

Toonaangevend

“Deze nieuwe technologie voegt echt een meerwaarde toe aan wat onze klanten kunnen kopen”, aldus Jan Wouter Kruyt, hoofd van de Research & Development afdeling van Aerialtronics. “De Zenith is een robuust en flexibel platform. Het systeem heeft een groot draagvermogen, heeft een sterk uithoudingsvermogen en is zeer stabiel onder zware windomstandigheden. Dankzij de uitbreiding van de ‘smart sense & avoid’ technologie is de Zenith toonaangevend in de inspectie markt.”aerialtronics-zenith-ultrasonar-sensorsaerialtronics-zenith-ultrasonar-sensors

Productie

In de loop van dit jaar worden alle Zenith systemen voorbereid op het gebruik van de ‘smart sense & avoid’ technologie. Het systeem zal geschikt zijn om te werken met verschillende ultrasonore sensoren.

Brochure

Download de brochure van het Sense & Avoid systeem van Aerialtronics. aerialtronics-ultrasonore-sensorenaerialtronics-ultrasonore-sensoren

Sense & avoid

Aerialtronics is één van de eerste fabrikanten die de technologie om automatisch obstakels te vermijden toepast in haar systemen. Vorige maand presenteerde Yuneec haar nieuwste model hexacopter - Typhoon H - een drone voor de consumentenmarkt die ook in staat is om obstakels te vermijden.

0 Reacties

    Plaats een reactie