Aanvankelijk zou de GoPro Karma in de eerste helft van dit jaar verschijnen, maar de release van de drone is toch uitgesteld naar de tweede helft van 2016.

Release GoPro Karma

Begin dit jaar kondigde oprichter en CEO Nick Woodman vol trots aan dat GoPro's Karma drone in de eerste helft van 2016 zou verschijnen. Gisteren, tijdens presentatie van eerste kwartaalcijfers van 2016, kwam Woodman terug op deze uitspraak en gaf hij aan dat de Karma drone pas in het najaar zal verschijnen. Volgens Woodman perfect op tijd zodat GoPro nog mee kan profiteren van extra verkopen tijdens de decembermaand.

Lancering GoPro Karma drone uitgesteld

Tegenvallende resultaten

Ondanks het feit dat GoPro nog steeds 's werelds meest populaire action cam is, worstelt het bedrijf met tegenvallende resultaten. In het eerste kwartaal daalde de verkoop met 50% naar 183 miljoen dollar. Volgens GoPro is deze daling te verklaren vanwege het feit dat het productaanbod niet breed genoeg is. "Iemand die een GoPro camera heeft, heeft voorlopig geen nieuwe nodig en een herhaalaankoop blijft uit", zo verklaart Woodman.

Competitie

Het eerdere succes van GoPro zorgde er ook voor dat veel Chinese fabrikanten goedkopere varianten van een vergelijkbare action cam op de markt brachten. Ook maakte GoPro een enorme groeispurt doordat haar camera's door dronefabrikant DJI werden gebruikt bij de eerste en tweede Phantom serie, maar het Amerikaanse bedrijf kreeg hierdoor een extra klap te verwerken toen de Chinese dronefabrikant besloot zichzelf te richten op cameratechnologie.

Lancering GoPro Karma drone uitgesteld

GoPro Karma

Enerzijds als tegenreactie op dit besluit van DJI, anderzijds omdat een 'vliegende camera' niet kan ontbreken in het aanbod van GoPro, besloot Woodman zijn eigen drone op de markt te brengen. Buiten de naam - GoPro Karma - is er tot op heden weinig bekend over de GoPro drone. Begin dit jaar verscheen er wel een video van freestyleskiër Bobby Brown die zou zijn opgenomen met behulp van de GoPro Karma drone, maar helaas is de vliegende camera in de video niet te zien. Met het uitstellen van de lanceringsdatum zullen we helaas nog langer moeten wachten.

Lancering GoPro Karma drone uitgesteld

GoPro Omni

Tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers kondigde GoPro ook aan dat haar nieuwste product, GoPro Omni, vanaf heden te reserveren is. Met dit nieuwe product betreedt GoPro de wereld van Virtual Reality. GoPro Omni is een intelligente mount waarin 6 GoPro HERO4 Black cams kunnen worden geplaatst zodat 360 graden-video's kunnen worden opgenomen. Dankzij de intelligente software zorgt Omni voor de perfecte 360 graden-video.

Beschikbaarheid

GoPro Omni kost 1.499 dollar en heeft ook nog 6 HERO4 Black camera's nodig die je er los moet bij kopen. GoPro Omni is nu te reserveren en de eerste orders zullen vanaf augustus 2016 worden uitgeleverd.

0 Reacties

    Plaats een reactie