Camera's zijn vrijwel onmisbaar voor een drone. De onbemande vliegtuigjes zijn namelijk niet alleen bedoeld om er leuk mee te vliegen, maar door middel van deze technologische ontwikkeling is het juist mogelijk om prachtige dynamische beelden te schieten. GoPro is dé leverancier van dergelijke camera's. Echter zal GoPro spoedig niet meer uitsluitend de camera's leveren, maar ook drones. Naar verwachting komt in het eerste half jaar van 2016 de drone van GoPro op de markt onder de naam Karma.

Karma

Iedereen is wel bekend met de camera's van GoPro. Ook drone piloten zijn bekend met de enorm handige cameraatjes. De onbemande vliegtuigjes worden namelijk veelal uitgerust met de camera's van GoPro. De vraag was echter; aangezien GoPro dé leverancier is van camera's voor drones, waarom produceren ze dan ook niet de drones zelf? GoPro heeft hier duidelijk zelf ook over nagedacht en komt met drone Karma de markt op. Naar verwachting wordt de drone beschikbaar voor consumenten rond april/mei 2016.

Sneakpreview

In september heeft GoPro nog een sneakpreviewvideo naar buiten gebracht, gemaakt door een prototype van de Karma en een daaraan gekoppelde GoPro Hero4. De beelden zijn al prachtig, terwijl ze nog onbewerkt waren. Over de specificaties en het uiterlijk van de drone is echter nog niet veel bekend, GoPro houdt dit geheim voor de consumentenwereld.

GoPro

Dat GoPro met een drone voor de consumentenmarkt komt, is niet onlogisch te noemen. GoPro was namelijk dé aanbieder van camera's voor drones. Nu beginnen echter ook drone fabrikanten mee te dingen in de camera markt. De gigantische drone fabrikant DJI, die inmiddels al een waarde heeft bereikt van meer dan 1 miljard dollar, heeft bijvoorbeeld al een aantal camera's op de markt gebracht. De DJI Osmo is hier een voorbeeld van, dit is echter een handheld camera gimbal. DJI probeert hierdoor een deel van de markt van GoPro in te pikken, waardoor het niet vreemd is dat GoPro met een tegenactie komt. De naam is dus wel toepasselijk te noemen; Karma. go-pro-vs-dji-osmogo-pro-vs-dji-osmo

Winactie

Je maakt op dit moment ook nog kans om één van de 100 Karma drones te winnen die GoPro aanbiedt. Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven op de website van GoPro.

0 Reacties

    Plaats een reactie