Nu de Phantom 4 is onthuld, is het wachten op de volgende drone die wordt onthuld. De eerstvolgende grote release is de drone van GoPro, genaamd Karma. GoPro is ervan overtuigd dat haar nieuwe serie Hero 5 actioncams én de GoPro Karma drone het bedrijf weer op de rails kan krijgen.

Release datum

Tot op heden is er nog helemaal niks bekend over de GoPro Karma drone. Geen specs, geen foto's, niks. Het enige wat we weten is dat we de GoPro Karma in de eerste helft van 2016 kunnen verwachten. Dit vertelde GoPro's CEO Nick Woodman in een interview op de CES 2016.

Met de uitspraak van Woodman kunnen we het aantal maanden beperken tot januari tot en met juni. Aangezien op het moment van schrijven de maanden januari en februari al verstreken zijn, blijven de maanden maart, april, mei en juni nog over.

Snijden in aanbod

Tijdens de presentatie van de vierde kwartaalcijfers van het bedrijf verklaarde Woodman dat GoPro in april haar productlijn met camera's zal reduceren tot 3 camera's: Hero 4 Session, Silver en Black. Dit betekent dat de Hero, Hero+, and Hero+ LCD camera's definitief van de schappen zullen verdwijnen.

Wanneer komt de GoPro Karma drone?

April

Tijdens het interview op de CES zei Woodman dat de Karma "backwards compatible" zou zijn met oudere GoPro camera's. Dit betekent dat de GoPro Karma geen ingebouwde camera heeft en dat GoPro de drone puur als accessoire ziet voor haar hoofdproduct. GoPro zal in april snijden in het aanbod van haar camera's waardoor we deze maand zeer aannemelijk kunnen wegstrepen voor de release van de Karma. Hierdoor blijven enkel de maanden mei en juni nog over.

Juni

Tijdens de presentatie van de vierde kwartaalcijfers corrigeerde CFO Jack Lazar een analist die beweerde dat GoPro president Tony Bates zei dat de Karma zou verschijnen in juni. Lazar merkte op dat Bates "nooit juni in het bijzonder" heeft genoemd, voor de vrijlating van Karma "- wat aangeeft dat GoPro zou kunnen proberen om de drone eerder te lanceren, in mei.

Wanneer komt de GoPro Karma drone?

GoPro Karma

Op de website van GoPro is al enige tijd een apart gedeelte ingericht voor de Karma, dus het bedrijf kan de Karma drone ieder moment beschikbaar stellen. Het blijft gissen wanneer de drone verschijnt, maar dat wij er met smart op wachten is duidelijk.

0 Reacties

    Plaats een reactie