GoPro zou mogelijk een proces aan het voorbereiden zijn om 200 tot 300 banen te schrappen. Daarbij vallen meeste klappen bij de dronedivisie van het bedrijf die verantwoordelijk is voor de productie van de GoPro Karma drone.

Ontslag

Volgens TechCrunch hebben de medewerkers van GoPro al te horen gekregen dat hun werk per 16 februari 2018 ophoudt. Het bedrijf zou vermoedelijk het nieuws pas naar buiten willen brengen na de gadgetbeurs CES.

Concurentie

De meeste ontslagen vallen binnen de dronedivisie van GoPro. Sinds de release van de GoPro Karma wil het nog niet vlotten met de drone. De GoPro Karma zou een compacte luchtfotografie drone moeten zijn die iedereen makkelijk overal mee naartoe neemt. Helaas voor GoPro kwam dronefabrikant DJI een maand na de release van de Karma, met de DJI Mavic die ongeveer vier keer zo klein is. Ook bracht DJI vorig jaar de nog kleinere DJI Spark drone uit.

GoPro schrapt mogelijk 200 tot 300 banen bij dronedivisie

GoPro Karma

Na de release van de GoPro Karma kampten de drones ook nog eens met een technisch mankement waardoor de accu's in de lucht uitschakelde en de drone neer stortte. GoPro riep alle verkochten drones terug naar de fabriek en stopte een tijd met de verkoop van de quadcopter.

Derde ontslagronde

Het is niet de eerste keer dat GoPro een groot deel van haar werknemers op straat zet. In december 2016 werden 200 banen geschrapt en in maart 2017 werden er opnieuw 270 werknemers ontslagen.

GoPro schrapt mogelijk 200 tot 300 banen bij dronedivisie

0 Reacties

    Plaats een reactie