Intel heeft de nieuwe Movidius Myriad X-chip onthuld die de computervisie van robots en drones kan aansturen. Door de zelflerende mogelijkheden van de chip leren deze apparaten zelf van hun omgeving.

Myriad X-chip

De Movidius Myriad X-chip is het vervolg op de eerdere Mriad 2. Deze chip wordt al gebruikt bij de populaire DJI Phantom 4 drones en in slimme camera's. De chip wordt voornamelijk gebruikt voor beeldherkenning. De nieuwe Myriad X-chip kan zo'n 4 biljoen berekeningen per seconde uitvoeren, waar de Myriad 2 'slechts' 1 tot 1,5 biljoen berekeningen per seconde uitvoert.

Intel onthult nieuwe Myriad X-chip voor drones en robots

Neural Compute Engine

De Myriad X is de eerste chip in de lijn die beschikt over een Neural Compute Engine. Dit onderdeel maakt de chip erg geschikt voor zelflerende algoritmes. Hierdoor kunnen apparaten, uitgerust met de chip, informatie uit hun omgeving interpreteren en er van leren.

Rekenkracht

De Myriad X-chip is in staat om 4 biljoen berekeningen per seconde uit te voeren. Met deze rekenkracht kan de chip ook kleine details van zijn omgeving opnemen, in plaats van enkel globale kenmerken.

Gadgets

Intel's Myriad X-chip is bedoeld voor gadgets als drones, robots en telefoons met beeldherkkening. De chip heeft het formaat van een kleine munt.

1 Reacties

  1. ank

    nice maar troep denk ik

Plaats een reactie