9.0
BedrijfsnaamIntel
PlaatsSanta Clara, Californië
Land
Websitehttp://www.intel.nl/content/www/nl/nl/homepage.html
CategorieFabrikanten
Beoordeling9.0
Volg ons

Intel is een Amerikaanse producent van chips, moederborden, software en andere componenten van computers en computernetwerken. Intel is daarnaast zeer actief in de drone wereld. Zo heeft Intel een ontwikkelbord voor zelfbouwdrones gemaakt en steunen zij andere ontwikkelingen op het gebied van drones.

Intel

Intel is in 1968 opgericht door Robert Noyce en Gordon Moore. Het bedrijf startte met het maken van geheugen voor computers voordat ze overschakelden op het vervaardigen van microprocessoren. In de jaren zeventig werd de eerste microprocessor ontwikkeld.

Drones

Intel is zeer actief in de dronewereld en maakt vooral chips om drones slimmer en beter te maken. Zo introduceerde Intel in 2014 de Edison die gebruikt wordt door dronefabrikant 3D Robotics. In 2016 verbrak Intel het wereldrecord aantal drones tegelijk in de lucht. Bij deze recordpoging vlogen er 100 drones autonoom in de lucht.

Yuneec

In 2015 investeerde Intel 53 miljoen euro in dronefabrikant Yuneec. Niet veel later werd de Yuneec Typhoon H drone gepresenteerd die over een speciaal ontwijksysteem van Intel beschikte. De Intel RealSense sense and avoid systeem zorgt ervoor dat de drone objecten ziet en ontwijkt.

Drones

DRONES.nl biedt een handig overzicht met drone gerelateerde bedrijven. Bedrijven in uiteenlopende categorieën zoals Droneshops, Luchtfotografie en Inspectie vind je terug in de drones bedrijvengids.

Ontbreekt jouw bedrijf in het overzicht? Voeg je bedrijf of vacature eenvoudig toe aan het bedrijvenoverzicht.

Bekijk alle bedrijven, nieuws en video’s op de interactieve kaart. Via de kaartweergave zie je alle informatie gepresenteerd op locatie.

Bekend met alle bedrijven uit onze bedrijvengids? Zoek je ultieme drone via onze handige dronevergelijker, bekijk nieuws en video’s en praat mee in het forum.

Top drones

Sitemap

[message]

Close