Na de Yuneec en de DJI drones vliegen binnenkort ook Parrot drones met een obstakel ontwijksysteem door de lucht. Deze nieuwe ontwikkeling komt voort uit een samenwerking tussen Parrot en Canonical. Onder de naam S.L.A.M.dunk is het ontwijksysteem binnenkort verkrijgbaar als developer kit. Of Parrot de techniek ooit als standaard gaat leveren bij drones is niet bekend.

Ontwijksysteem

Het ontwijksysteem S.L.A.M.dunk draait op een snelle NVIDIA Tegra K1 processor en weegt totaal 140 gram. De module is speciaal gemaakt voor ontwikkelaars en beschikt over het Ubuntu 14.04 besturingssysteem. Via de HDMI poort kunnen ontwikkelaars de module rechtstreeks aansluiten op een scherm en aanpassingen direct op de module maken.

Parrot komt met obstakel ontwijksysteem module

S.L.A.M.dunk

S.L.A.M. staat voor Simultaneous Localization and Mapping. De module beschikt over een IMU, een ultrasound sensor, een magnetometer en een barometer. Deze sensoren zorgen ervoor dat de drone kan vliegen in omgevingen zonder GPS of waar verschillende obstakels zijn. Ook zorgen de verschillende sensoren ervoor dat deze in het licht en in het donker werkt.

Module

De Parrot S.L.A.M.dunk is gemakkelijk te bevestigen aan de Parrot Bebop (2) drone. De module is te bevestigen aan de power source van de drone en de flight controller. Hierdoor transformeer je de drone direct tot een intelligente robot. De module is niet alleen geschikt voor drones maar kan ook gebruikt worden voor andere robots.

Parrot komt met obstakel ontwijksysteem module

Developter kit

De S.L.A.M.dunk is voorlopig alleen beschikbaar als developer kit. Wanneer deze module standaard wordt uitgerust op drones van de Franse fabrikant Parrot is niet bekend. Deze maand verschijnt de nieuwe fixed-wing Parrot Disco drone die tevens met een nieuwe skycontroller 2 bestuurd wordt.

0 Reacties

    Plaats een reactie