De komst van de nieuwe GoPro Hero5 laat al even op zich wachten. Naar verwachting zou hij dit jaar in oktober zijn uitgekomen. Hij komt nu echter waarschijnlijk pas in begin 2016 op de markt, waardoor de aandelenkoers van GoPro sterk is gedaald. Er zijn echter wel al een aantal geruchten over mogelijke specificaties waar de nieuwe GoPro over zal beschikken.

GoPro Hero5

De fans van GoPro wachten met smacht op de nieuwe versie van GoPro: de GoPro Hero5. De fabrikant van de handige cameraatjes, onder andere voor drones, laat al enige tijd op zich wachten met betrekking tot de komst van de nieuwe GoPro. De Hero5 was eigenlijk al verwacht in oktober, maar ze zijn meer bezig geweest met het promoten van de oude Hero4. Dit is één van de voornaamste redenen waarom de waarde van de aandelen van GoPro een drastische daling maakte op de beurs. In onderstaande afbeelding is te zien dat de prijs van een aandeel in 3 maanden tijd van $33,88 dollar naar $16,89 dollar gedaald is. beurskoers-gopro-hero-5beurskoers-gopro-hero-5

Geen haast

Naar verwachting gaat GoPro, ondanks de tegenvallende beurskoers, echter niet haasten om de GoPro Hero5 naar buiten te brengen. Het lijkt dat de nieuwe versie pas uit gaat komen in 2016. In het eerste half jaar van 2016 komt naar verwachting ook de Karma drone van GoPro uit, die dan wellicht over een GoPro Hero5 zal beschikken. Voor GoPro is het van groot belang hoe de Hero5 opgepakt wordt in de markt. Om de beurskoers weer naar normale hoogte te brengen moet GoPro wel een product lanceren dat consumenten enthousiasmeert.

Specificaties

De belangrijkste specificatie waar de GoPro waarschijnlijk over zal beschikken is de mogelijkheid om in 8K resolutie met 60fps (frames per seconde) te filmen. De vorige versie was in staat om 'slechts' in een 4K resolutie te filmen. Daarnaast wordt er verwacht dat de nieuwe GoPro een stuk lichter zal zijn dan de GoPro Hero 4, namelijk 40%. Ook is de vernieuwde versie nóg beter bestemd tegen water.

1 Reacties

  1. Dave

    8k, lekker belangrijk, de gemiddelde nederlander is niet in bezit van een 4k tv.......

Plaats een reactie