Amazon heeft een nieuw patent ontvangen waarmee zij de drone kunnen leren om zwaai bewegingen en geluiden van klanten te herkennen. De techniek is bedoeld voor Amazon's PrimeAir bezorgdrones.

Interactie

Amazon diende in juli 2016 al een patent in waarin zij een systeem beschreven waarbij mensen interactie hebben met een bezorgdrone. Daarbij kan de drone zwaaibewegingen en geluiden herkennen en hierop zijn eigen gedrag aanpassen. Het patent werd deze week toegewezen door de US Patent Office.

Zwaaien

Met de techniek kan de drone reageren op de gebaren van mensen. De drone is voorzien van licht- en audiosensoren die alle signalen vergelijkt in een database van menselijke gebaren. De drone voert vervolgens een gepaste actie uit. Zo zal de drone dichterbij vliegen wanneer mensen zwaaien op een uitnodigende manier en vliegt hij weg wanneer mensen een schietend gebaar maken of hard schreeuwen.

Amazon verkrijgt patent voor herkennen zwaaibeweging klant door drone

Patenten

Of de techniek daadwerkelijk wordt toegepast valt nog te bezien. Amazon heeft in de afgelopen jaren honderden patentaanvragen gedaan waaronder voor een zelfvernietigende bezorgdrone, een pratende drone, mobiele drone-stations, Airborne fulfillment centers en nog veel meer.

Bron: NewsAtlas

0 Reacties

    Plaats een reactie