International Drone Racing Association (IDRA) heeft aangekondigd dat het zijn aansprakelijkheidsverzekering voor dronepiloten heeft ingekort tot een duidelijke polis dat geen limiet op het aantal drones heeft, geen eigen risico's en de wereldwijde dekking handhaaft dat ten goede komt aan de leden van IDRA.

Verzekering

Vanaf heden kunnen dronepiloten de polis van 1 miljoen dollar voor 265 dollar kopen en binnen 24 uur hun verzekeringsbewijs ontvangen. De polis is 1 jaar geldig en dekt alle potentiële aansprakelijkheid van recreatief vliegen, racen en trainen, zolang de dronepiloot zich houdt aan het veiligheidshandboek van IDRA en voldoet aan de wettelijke voorschriften in het gebied waar de piloot actief is. De IDRA-gemeenschap heeft een hoge standaard van veiligheid gehandhaafd en heeft geen enkele claim ontvangen gedurende het hele jaar 2017.

IDRA introduceert nieuwe verzekering voor dronepiloten met wereldwijde dekking

Verbeterde polis

Deze aankondiging komt een jaar na de lancering door IDRA van de eerste aansprakelijkheidsverzekering met wereldwijde dekking voor dronepiloten en recreatieve hobbyisten. De polis van 1 miljoen dollar werd aangeboden aan IDRA-leden, die internationaal wonen en vliegen. In de afgelopen vier maanden kende IDRA een stijging van 336% van verkoop van de verzekeringspolis en het lidmaatschap. Het enige nadeel van de vorige polis was dat deze was opgebouwd rond het aantal drones dat een piloot bediende; hoe meer drones hoe duurder het was om de polis te kopen. Voor IDRA en de ontwerper van het verzekeringsprogramma, Chief Financial Officer Bonnie Haggerty-Leister, was het duidelijk dat het beleid moest worden herzien om beter aan de behoeften van de gemeenschap te voldoen.

"Ik ben zeer verheugd dat we deze nieuwe polis voor de internationale dronegemeenschap kunnen vrijgeven", aldus Bonnie Haggerty, CFO van IDRA. "Mijn team en ik hebben vele maanden onderhandeld met verschillende verzekeraars en onze partner, Avion Insurance, om dit vereenvoudigde aansprakelijkheidsbeleid voor dronepiloten over de hele wereld te structureren, met als doel om meer toepasbaar en betaalbaar te zijn om te voldoen aan de eisen van het groeiende ledenbestand van IDRA."

IDRA introduceert nieuwe verzekering voor dronepiloten met wereldwijde dekking

Events

Naast de verzekering voor dronepiloten biedt IDRA ook een verzekering aan voor organisatoren van droneracing-wedstrijden. Voor 275 dollar per evenement zijn mogelijke incidenten tot 2 miljoen dollar verzekerd.

IDRA introduceert nieuwe verzekering voor dronepiloten met wereldwijde dekking

IDRA

IDRA is een vereniging die is gebaseerd op de overtuiging dat droneracing de volgende evolutie is in de motorsport. IDRA gelooft in het laten groeien van deze geweldige nieuwe industrie door het organiseren van droneracewedstrijden zoals de semi-professionele Challengers Cup en professionele Drone Racing Series.

Meer informatie: https://www.idra.co/insurance

1 Reacties

  1. Stijn

    Ben zeer benieuwd of mensen hier al ervaring mee hebben en of het voldoet voor je ROC-light

Plaats een reactie