Amazon heeft een patent ontvangen waarin een drone met spraaktechnologie wordt gesproken. Het is een van de vele patenten die Amazon heeft aangevraagd. Het is niet zeker Amazon ook daadwerkelijk van plan is een drone met deze technologie uit te rusten.

Patent

Amazon heeft het patent al in februari 2015 ingediend bij het Amerikaanse Patent en Trademark Office en heeft deze op 29 augustus 2017 ontvangen. Het patent is ingediend onder de naam Speech Interaction For Unmanned Aerial Vehicles.

Luidspreker en microfoon

Het Patent dat Amazon heeft ontvangen beschrijft een drone die is voorzien van een luidspreker en een microfoon. Hierdoor is de drone in staat om te communiceren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer de landingsplaats van de bezorgdrone wordt geblokkeerd.

Instructie

De spraaktechnologie kan ook gebruikt worden om een gesprek te voeren met een klant. Dankzij de microfoon kan een medewerker bij Amazon de klant verstaan die bijvoorbeeld een instructie geeft waar de drone kan landen. Hoe Amazon ervoor zorgt dat de medewerker de klant ook daadwerkelijk verstaat met het zoemende geluid van de drone, is niet bekend.

Amazon patenteert pratende bezorgdrone

Spraaktechnologie

Naast het voeren van een gesprek of het geven van instructies kan de spraaktechnologie ook gebruikt worden om de klant te identificeren. Dit kan door de klant een beveiligingsvraag te stellen of wellicht door spraakherkenning.

Amazon

Zoals het geval is bij veel patenten, blijft het de vraag of Amazon de functie daadwerkelijk gaat ontwikkelen. Vaak worden alle ideeën op papier gezet en als patent aangevraagd om te voorkomen dat concurrenten er met het idee vandoor gaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie