Op zaterdag 9 juli is het weer zo ver, dan organiseert de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) SAR Katwijk 2016. Tijdens dit toonaangevende evenement demonstreren de vrijwilligers van de KRB hoe reddingswerk wordt uitgevoerd en welk materiaal hiervoor wordt gebruikt. Net als vorig jaar zijn de drones ook weer van de partij om te helpen bij een search and rescue missie.

Reddingsoperatie

In samenwerking met Dutch Drone Company zet de Katwijkse Reddingsbrigade een drone in voor het lokaliseren en markeren van een vermiste zwemmer. Na het opsporen van het slachtoffer wordt de drone ingezet voor het afwerpen van reddingsmiddelen bij de drenkeling. De live video beelden vanuit de drone zijn rechtstreeks op de grote scheremen op het strand en de boulevard te bekijken.

Reddingsoperatie met drone tijdens SAR Katwijk 2016

SAR Katwijk

SAR Katwijk blijft groeien en heeft dan ook dit jaar meer deelnemers dan de vorige editie. Op de boulevard is van alles te zien, te doen en te beleven bij de staticshow. Historische brandweervoertuigen, stands van organisaties als het Rode Kruis, ANWB en Reddingsbrigade Nederland en een springkussen en klimtoren voor de kinderen.

Programma

SAR Katwijk begint op zaterdag 9 juli om 10 uur in de ochtend. Het dag vullend programma duurt tot 4 uur in de middag wanneer er afscheid wordt genomen van alle eenheden. Tussen 14:45 en 15:05 uur geeft Dutch Drone Company de reddingsdemonstratie met de drone.

Impressie

Bekijk de video hieronder met beelden uit voorgaande SAR Katwijk edities.

0 Reacties

    Plaats een reactie