Het Amerikaanse e-commerce bedrijf Amazon werkt al ruim twee jaar aan het Amazon Prime Air project waarbij drones pakketjes na een bestelling binnen 30 minuten bij de klant moeten afleveren. Nu heeft Amazon een patent ingediend waarin de toekomstige thuishavens van de drones zijn te zien.

Patenten

De patenten tonen een lantaarnpaal waarop een oplaadpunt bevestigd is. Zo staan de drones hoog en droog en kunnen zij volledig worden opgeladen. De drones blijven op deze plekken naar alle waarschijnlijkheid op standby staan tot zij opgeroepen worden voor gebruik.

Amazon Prime Air

Amazon werkt hard een de ontwikkeling van de bezorgdienst van de toekomst. Eerder deze week startte het bedrijf een samenwerking met het Verenigd Koninkrijk waar zij nu de eerste testvluchten mogen gaan uitvoeren.

Delft Aerial Robotics

Het idee van Amazon kent veel gelijkenissen aan het plan van het Nederlandse bedrijf Delft Aerial Robotics. Zij plaatsen eind dit jaar speciale kisten waarin drones zitten. Wanneer de drones ergens in de stad Delft nodig zijn, zullen zij automatisch uit hun thuishaven opstijgen.

Nieuwe patenten Amazon tonen thuishavens voor bezorgdrones

0 Reacties

    Plaats een reactie