Een man uit Rutherford County in de Amerikaanse staat Tennessee vloog samen met zijn 7 jaar oude zoon met zijn nieuwe drone. Het duo werd verrast toen hun drone in de lucht werd beschoten.

Geweerschoten

Het incident gebeurde afgelopen zaterdag toen Gary Sammons in de buurt van zijn huis vloog met zijn Phantom 4 drone. Sammons vertelt dat zijn zoon de beelden van de camera op een iPad bekeek en zich afvroeg wie de mensen op de grond waren. Toen Sammons de drone dichter naar de mensen vloog en in de buurt bleef zweven, hoorde hij een aantal geweerschoten.

Splinternieuwe Phantom 4 in de lucht beschoten

Drone

Afgezien van een beschadigde propeller was de drone in staat terug te vliegen.

Federaal misdrijf

"Het is een federaal misdrijf om een drone neer te schieten en de FAA beschouwt de drone hierin hetzelfde als een vliegtuig", verklaart Bryon Brock, de eigenaar van de winkel Vivid Aerial in Whites Creek waar Sammons zijn drone kocht.

Splinternieuwe Phantom 4 in de lucht beschoten

Grens

James Mackler, drone-advocaat bij Frost Brown en Todd, staat momenteel een dronepiloot bij waarvan zijn drone is neergeschoten in Kentucky. Volgens Mackler, is de wet onduidelijk over de grens tussen privé-terrein en het federale luchtruim.

Gecompliceerde kwestie

"Tot op heden zijn er nog geen rechtzaken geweest waarin regels voor vliegtuigen toegepast worden op drones", vertelt Mackler. "Drones worden beschouwd als vliegtuigen door de FAA. We hebben allemaal het recht op privacy en we hebben allemaal het recht om onze eigendom te beschermen, maar we moeten allemaal goede buren zijn en dat geldt zowel voor dronepiloten als grondeigenaren. Als je iets ziet wat je denkt dat verkeerd is, dan is de beste aanpak om de politie of de FAA te bellen en dus niet je shotgun te pakken en het heft in eigen handen nemen."

1 Reacties

  1. bas

    waarom staat er in het bovenste plaatje een phantom 3???

Plaats een reactie