Amazon heeft een patent ingediend om propellers voor drones te bouwen die waarschuwingsgeluiden kunnen maken. Met name tijdens landing bij aflevering van een pakket zouden bepaalde geluiden en uitgesproken zinnen de omstanders moeten attenderen op een landende drone.

Drone Delivery

Amazon is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor ‘drone delivery’. Dankzij een bezorgserivce hoopt de e-commerce gigant letterlijk binnen minuten een pakket bij een klant thuis te bezorgen. Ook zal het plan verzendpartijen als DHL, UPS en FedEx buitenspel zetten.

Patent

Om mensen op de grond te waarschuwen voor een landende drone is Amazon van plan haar drones uit te rusten met een propellersysteem dat geluidsignalen kan maken. Ook zou het systeem zinnen kunnen uitspreken zoals “Pas op!.

Waarschuwingen

Ga uit van het voorbeeld dat de Amazon bezorgdrone een pakketje moet afleveren op een bepaalde locatie. Bij het naderen van de bezorglocatie, bepaalt de drone (bijvoorbeeld gebaseerd op een videosignaal via een camera) dat een persoon zich op of dichtbij een beoogde of een geschikte afleverplaats bevindt. De Amazon bezorgdrone zal met een hoorbare communicatie, zoals bijvoorbeeld “Watch out!”, de omstanders waarschuwen.

Visueel

Een afbeelding uit het patent laat ook zien dat Amazon naast hoorbare waarschuwingen ook visuele waarschuwingen wil inbouwen. Onderstaande afbeelding laat zien dat de drone wordt uitgerust met LED-lampjes die een zichtbare boodschap kan overbrengen, zoals bijvoorbeeld: “Hi”.

Amazon dient patent in voor waarschuwing-systeem

Microfoons

Uit het patent blijkt tevens dat de Amazon drone is uitgerust met audio-sensoren die in staat zijn om het geluid van de draaiende motoren te reduceren zodat het geluid van de omgeving beter is waar te nemen.

Amazon dient patent in voor waarschuwing-systeem

Andere patenten

Het is niet het eerste patent dat Amazon indiende ter bescherming van haar dronebezorgservice. Eind vorig jaar diende het online warenhuis ook al patenten in voor een ‘Sense and avoid’-systeem voor haar dronebezorg-service.

0 Reacties

    Plaats een reactie