DJI, 's werelds grootste fabrikant van consumentendrones, verlaagt de prijs van haar topmodel Phantom met 20%. Insiders vermoeden dat deze prijsverlaging een indicatie is voor de release van het volgende model: DJI Phantom 4.

Aanwijzingen

De Chinese dronefabrikant kondigde gisteren aan dat de prijs van haar Phantom 3 Professional daalt van $1.299 naar $999, een korting van 20%. Daarnaast heeft DJI recentelijk uitnodigingen verstuurd voor een persbijeenkomst op 1 maart 2016 in New York met een "major announcement" over "the next era of intelligence, creativity and simplicity" met "DJI's latest technology". dji-1-march-invitation-event-new-york-phantom-4dji-1-march-invitation-event-new-york-phantom-4

Reactie DJI

Een woordvoerder van DJI deed geen uitspraken over de komst van een nieuwe quadcopter, maar vertelde enkel dat "DJI voortdurend bezig is met de beoordeling van haar assortiment en marktomstandigheden om de meest geschikte en concurrerende prijs voor de consument vast te stellen. De prijsaanpassing zal meer mensen in staat stellen om toegang te krijgen tot onze professionele technologie. Je vindt geen andere drone op de markt die net als de Phantom 3 Professional een volledige waaier aan mogelijkheden biedt voor minder dan $1.000. Met deze nieuwe, lagere prijzen, laat DJI zien dat ze topkwaliteit technologie voor iedereen toegankelijk willen maken, ook voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste drone of hun bestaande willen upgraden."

E-mail naar dealers

Toch wijzen veel pijlen in de richting dat DJI druk bezig is met een nieuw model quadcopter. Om leveranciers te informeren over de nieuwe prijzen van haar Phantom-modellen, heeft DJI zeer recentelijk een schrijven verstuurd die spreekt over een "New model" met als verkoopprijs $1.700. dji-phantom-pricing-2016dji-phantom-pricing-2016

Foto's

Op het internet zijn ook verschillende foto's te vinden van een mogelijk prototype van de <a href="/drones/dji-phantom-4">Phantom 4</a> quadcopter. Helaas zijn de meeste foto's erg vaag, maar indiceren wel dat DJI druk bezig is met een nieuw model. dji-phantom-4-quadcopter-drone-prototype-photosdji-phantom-4-quadcopter-drone-prototype-photos Op de foto's is te zien hoe de onderkant van de drone is voorzien van een metalen plaat om de gimbal-constructie en sensoren vast te houden. Ook is te zien hoe de LED verlichting is geintegreerd in de uiteinden van de armen van de quadcopter. Hierdoor is er meer ruimte voor ventilatie op de oorspronkelijke plek van de LED verlichting.

Patent

Ook kwam deze week naar buiten dat DJI een trademark en patent heeft geregistreerd voor "Systems and methods for target tracking". Op dit moment kan het nog een flink uitdaging zijn om in je eentje een quadcopter te bedienen en tegelijkertijd de camera te richten op een bewegend voorwerp. Het patent toont aan dat DJI via een nieuwe manier van beeldverwerking in staat is om haar camera op bewegende voorwerpen te richten.

Naam

Zoals je leest is de geruchtenmachine flink op gang en zijn er veel aanwijzigingen dat DJI druk bezig is met een nieuw model. De grote vraag of dit nieuwe model een nieuwe serie inluidt (bijv. Phantom 4), of dat het nieuwe model een aanvulling is op de huidige serie (bijv. Phantom 3 XXXXX). dji-phantom-3-tomatodji-phantom-3-tomato

Phantom 3 Tomato

Een naam die in beeld komt is de "Phantom 3 Tomato". Er circuleert op het internet namelijk ook een raar screenshot met daarin deze naam vermeldt.

Save the date

Vooralsnog blijft het speculeren, maar op 1 maart 2016 om 11:00 uur (EST) zal DJI ons verlossen van alle mogelijke geruchten met al dan niet een presentatie van een nieuw model quadcopter.

0 Reacties

    Plaats een reactie