Kijk eens naar boven in de lucht, want het zou zo maar eens kunnen dat je een Amazon bezorgdrone voorbij ziet vliegen. Amazon’s CEO Jeff Bezos heeft namelijk verklaard zijn bezorgdrones te testen in Canada, Verenigd Koninkrijk en... Nederland!.

Amazon Prime Air

Het is geen geheim dat Amazon al tijden bezig is met Amazon Prime Air, een project waar de e-commerce gigant bestellingen binnen 30 minuten na aankoop wil bezorgen via drones. In de Verenigde Staten, de thuisbasis van Amazon, worstelt ’s werelds grootste webwinkel al jaren met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) om dit innovatieve plan tot uitvoer te brengen. amazon-ceo-jeff-bezos-dronesamazon-ceo-jeff-bezos-drones

3 landen

Tijdens een bijeenkomst van de Washington Post, de krant die in 2013 gekocht werd voor $250 miljoen door Amazon, bevestigde Amazon’s CEO Jeff Bezos zijn bezorgdrones te testen in het buitenland. Volgens een tweet van Brian Fung, een tech-verslaggever van The Washington Post, verklaarde de topman van Amazon zijn drones te testen in Canada, Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Correctie

Twee uur na het plaatsen van bovenstaande tweet, corrigeerde Fung zijn eerdere uitspraak - na het terugluisteren van de audio-opnames van de bijeenkomst - dat het niet ging om Denemarken, maar om Nederland:

Canada en Verenigd Koninkrijk

Het is geen verrassing dat Bezos claimt zijn bezorgdrones te testen in Canada en Verenigd Koninkrijk. In maart vorig jaar kwam het nieuws al naar buiten dat Amazon uitgeweken is naar Canada om haar ‘drone delivery program’ te testen. Ook sprak Bezos in augustus vorig jaar al uit erg gecharmeerd te zijn van de vooruitstrevende Britse regelgeving omtrent drones.

Nederland

In tegenstelling tot de eerste twee landen, is het derde land wat Bezos noemt - Nederland - erg opmerkelijk. Tot op heden kwamen er nooit eerder feiten (of geruchten) naar buiten dat Nederland wellicht als testlocatie zou fungeren voor Amazon’s ambitieuze plannen.

Waar of niet waar?

Er zijn nooit officiële berichten vanuit Amazon gedaan over de testlocaties van haar bezorgdrones, maar de bron die dit laatste nieuws naar buiten brengt - een Tech-journalist van The Washington Post - is allesbehalve als ‘onbetrouwbaar’ te bestempelen. amazon-prime-air-bezorg-delivery-dronesamazon-prime-air-bezorg-delivery-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie