Drone fabrikant Xiro staat bekend om de populaire Xplorer drone. Met dit onbemande luchtvaartuigje is de fabrikant de strijd aan gegaan met de marktleider op gebied van drones DJI. Xiro is dit jaar ook te vinden op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Vandaag komt de fabrikant met de opvolger van de Xplorer drone genaamd de Xiro Xplorer 2. xiro-xplorer-2-drone-quadcopter-ces-2016-las-vegas-nevada-amerika-elektronicabeurs-ontwijksysteem-alternate.

Ontwijksysteem

Met de Xplorer 2 loopt Xiro voor op zijn concurrent DJI door de nieuwe drone al uit te rusten met een geavanceerd ontwijksysteem. Hiermee wordt de kans op een crash verkleind en is de drone dus nog makkelijker te besturen. Het ontwijksysteem ziet objecten binnen een straal van 360 graden en die zich binnen een afstand van 6 meter tot de drone bevinden.

4K camera

Naast het ontwijksysteem beschikt de drone ook over een 4K camera die met 30fps filmt. Deze is ook in te stellen op 1080p en filmt daarmee 120fps. Dit is twee keer zoveel frames per seconde dan de DJI Phantom 3 Professional haalt op deze resolutie. De camera is bevestigd in een 3-assige gimbal waardoor je altijd scherpe beelden opneemt. xiro-xplorer-2-drone-quadcopter-ces-2016-las-vegas-nevada-amerika-elektronicabeurs-4k-camera-alternatexiro-xplorer-2-drone-quadcopter-ces-2016-las-vegas-nevada-amerika-elektronicabeurs-4k-camera-alternate

Visual Positioning en GPS/GLONASS

De Xiro Xplorer 2 beschikt over Visual Positioning system en GPS/GLONASS om ervoor te zorgen dat de drone zowel in- als outdoor stabiel vliegt. De hoogte wordt vergrendeld door een ultrasonisch sonar systeem dankzij een extra camera module die de locatie kan vaststellen.

Afstandsbediening

Naast de drone heeft ook de remote controller een upgrade gekregen. De afstandsbediening beschikt over een perfecte grip en daarnaast ook een WiFi signaal versterker. Dit maakt het mogelijk om HD beelden live te streamen naar je smartphone tot een afstand van ruim een kilometer. De remote controller heeft een grotere accu gekregen en beschikt nu over indicatie lampjes aan de voorzijde. Ook beschikt de remote controller van de Xiro Xplorer 2 over sneltoetsen die het vliegen en het maken van foto’s en video’s een stuk makkelijker maken.

Accu

De batterij van de Xiro Xplorer 2 heeft ook een upgrade gekregen. Deze wordt nu geleverd met een 5300 mAh accu die je een vliegtijd van zo’n 25 minuten geeft. Dit is ongeveer gelijk aan de DJI Phantom 3 Professional die ook in 4K filmt.

Prijs

De prijs van de nieuwe quadcopter is nog niet bekend. Deze week wordt de drone gepresenteerd op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Eerder vandaag werd ook de nieuwe Yuneec Typhoon H aangekondigd die ook over een ontwijksysteem beschikt.

Xiro Xplorer 1 met korting

Met de nieuwe Xiro Xplorer 2 op komst is het eerste model uit de serie nu in de aanbieding bij Alternate. Gebruik de kortingscode: XIRO102016 en ontvang 10% korting op jouw aankoop. Wil je liever een drone winnen? Wij geven deze maand in samenwerking met Alternate de DJI Phantom 2 met Zenmuse gimbal weg. Ga naar win.drones.nl en vertel ons op welke unieke locatie jij graag zou willen vliegen met een drone. De winnaar wordt op 1 februari 2016 bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie