Het is één van de eerste drones die via crowdfunding mogelijk gemaakt is. Op 16 juni 2014 behaalde het project binnen enkele uren al zijn doelstelling. Vandaag ontvingen wij ons exemplaar van de hexacopter. We hebben het natuurlijk over de zelf vliegende HEXO+ van Squadrone System.

Succesvol

De makers van de HEXO+ wisten niet wat hen overkwam toen binnen 4 uur de doelstelling al werd bereikt. Uiteindelijk werd het Kickstarter project door 2.336 mensen ondersteunt en dat bracht zo’n 1,3 miljoen dollar in het laatje. hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-2015_2hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-2015_2

Unieke demonstratie

Begin 2015 was Drones.nl aanwezig bij een unieke demonstratie van de HEXO+ in de woestijn van Las Vegas. Ter gelegenheid van de CES 2015 werd daar een prototype van de hexacopter gedemonstreerd.

Smartphone app

De HEXO+ van Squadrone Systems wordt geleverd zonder remote controller. Dit wordt namelijk volledig geregeld via een mobiele applicatie. Via de HEXO+ smartphone app kies je tussen verschillende vlieg modus waarna de drone verder autonoom vliegt. In het scherm ‘Camera Movements’ kies je de gewenste vliegmodus, in het vervolgscherm selecteer je de camera positie. hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-mobiele-smartphone-applicatie-ios-android-2015hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-mobiele-smartphone-applicatie-ios-android-2015

Vliegmodus

De HEXO+ kent 6 verschillende vlied modus: Hover, Follow, Slide sideways, Slide in/out, Fly (in/out) en 360 selfie. Bij al deze vliedmodus kun je selecteren of je de drone dichtbij of veraf wil laten vliegen. Via de zeer gebruiksvriendelijke interface is iedere modus eenvoudig naar persoonlijke wens te configureren en vervolgens via één simpele druk op de button te activeren. Ook kijk je opnames terug op je telefoon en deel je ze gemakkelijk met je vrienden via social media.

Gimbal en camera

De HEXO+ is uit te rusten met een GoPro HERO3 of HERO4 actiecamera die je gemakkelijk bevestigt in de Walkera G-3D brushless gimbal. Ook de gimbal is makkelijk te monteren aan de drone. Hij schuift er simpel op en het enige dat je hoeft te doen is hem te verbinden met de hexacopter.

Accu

De HEXO+ van Squadrone System wordt geleverd met een 3S, 5000 mAh, 11.1V LiPo accu. Deze accu geeft je een vliegtijd van ongeveer 15 minuten wanneer de gimbal en GoPro ook aangesloten zijn.

Ontwerp

Het uiteindelijke ontwerp van de HEXO+ drone heeft ook een flinke make-over gekregen. Aanvankelijk was de drone op de tekentafel zwart met twee blauwe en 4 zwarte propellers. Er was nog niet echt nagedacht over een landingsgestel en het leek erop dat de drone keer op keer op de gimbal zou landen. Natuurlijk zou dit nog aangepast worden. Uiteindelijk is de HEXO+ een blauwe drone geworden met een stevig landingsgestel. hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-evolutie-eerste-schets-landingsgestel-kleur-2015hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-evolutie-eerste-schets-landingsgestel-kleur-2015

Crowdfunding

Toen Squadrone Systems in juni 2014 de HEXO+ presenteerde op de crowdfunding website Kickstarter was de planning om het product in april 2015 uit te leveren, maar door de hoge opbrengst had het bedrijf de mogelijkheid het product beter te ontwikkelen. Hierdoor heeft hij lichte vertraging opgelopen. Ook de makers van de succesvolle ZANO Selfie drone dachten hun product beter te ontwikkelen nadat zij veel meer geld binnen kregen dan vooraf werd voorzien. Helaas betekende dit hun ondergang en werd de stekker er in november definitief uit het project getrokken.

Kopen

Wil jij de zelf vliegende HEXO+ hexacopter ook hebben? Hij is inmiddels ook te koop via de website van Squadrone System. Voor 1.349 dollar (1.235 euro) koop je een exemplaar inclusief gimbal. Hier moet je dan nog wel zelf een GoPro Hero 3 of Hero 4 aan toevoegen. hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-2015hexo-plus-squadrone-system-hexacopter-dronesnl-2015

2 Reacties

  1. talitha

    Gaaf! kon ik hem maar in real live zien als hij daadwerkelijk iemand volgt.

  2. Michael

    Niet verwacht na al die andere Kickstarter fiasco's. Mooi ding!

Plaats een reactie