Eind 2013 kondigde het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon een bezorgdienst per drone aan. Met Amazon Prime Air kunnen consumenten hun bestelde pakketten binnen 30 minuten in huis hebben. Vandaag, bijna twee jaar later, toont Amazon een nieuw prototype bezorgdrone. Het lijkt niet lang meer te duren voordat de eerste drones in gebruik genomen gaan worden. amazon-prime-air-bezorgdrone-quadcopter-vliegen-horizontaal-verticaalontwijksysteem-2015.

Amazon Prime Air

In een video demonstreert Amazon hoe het Amazon Prime Air proces verloopt. De consument besteld een product en kiest daarbij voor de Prime Air bezorging binnen 30 minuten. Het pakket wordt op het distributiecentrum klaargemaakt en verzonden per drone. Het onbemande luchtvaartuig stijgt verticaal tot ongeveer 120 meter en gaat dan horizontaal verder richting de bezorg locatie.

Ontwijksysteem

Obstakels zijn geen probleem voor de drone. Door het ontwijksysteem gaat het onbemande luchtvaartuig deze slim uit de weg. De drone kan een afstand van ongeveer 24 kilometer afleggen. Amazon heeft verschillende drones ontwikkeld voor verschillende weersomstandigheden.

Jeremy Clarkson

In de video beschrijft oud Top Gear presentator Jeremy Clarkson hoe de bezorgdienst per drone werkt. Clarkson werd door de BBC ontslagen en werkt sindsdien voor de videodienst van Amazon. Hier maakt hij onder andere een autoprogramma voor. amazon-prime-air-bezorgdrone-quadcopter-horizontaal-verticaal-vliegen-ontwijksysteem-11-2015amazon-prime-air-bezorgdrone-quadcopter-horizontaal-verticaal-vliegen-ontwijksysteem-11-2015

1 Reacties

  1. talitha

    Gaaf! ben benieuwd wanneer hij echt voor het eerst de lucht ingaat

Plaats een reactie