Amazon oprichter en directeur Jeff Bezos heeft de droneregelgeving van het Verenigd Koninkrijk geprezen in de hoop dat de online retailer zijn dronebezorgservice hier als eerste kan uitvoeren.

Britse regelgeving

"De Britse regels op het gebied van drones is een zeer bemoedigend voorbeeld van goede regelgeving", zo vertelde Bezos aan de Financial Times. amazon-prime-air-drone-delivery-test-testingamazon-prime-air-drone-delivery-test-testing

Internationale hub

Zijn goedkeuring komt temidden van de groeiende hoop dat Groot-Brittannië een internationale hub voor de niet-militaire drone-sector kan worden, een geloof dat voortkomt uit het feit dat de Britse regelgeving omtrent drones meer vooruitstrevend is dan elders, met name in vergelijking met de Verenigde Staten.

Civil Aviation Authority

De Britse luchtvaartautoriteit Civil Aviation Authority heeft toestemming verleend aan meer dan 850 commerciële organisaties om activiteiten in het luchtruim van het land uit te voeren met behulp van drones.

Testen

De vooruitstrevende regelgeving heeft ervoor gezorgd dat verschillende Amerikaanse organisaties testcentra voor drones hebben gelokaliseerd in het Verenigd Koninkrijk. Amazon begon vorig jaar met het testen van haar bezorgdrones in Cambridgeshire. In eigen land wacht de retailgigant nog steeds op goedkeuring van de FAA om haar 'delivery drones' te testen. amazon-prime-air-drone-deliveryamazon-prime-air-drone-delivery

0 Reacties

    Plaats een reactie