Binnen een jaar is het eindelijk zo ver: Amazon gaat kleine pakketten bezorgen per drone. Na jarenlang afwachten, lijkt de FAA over de brug te komen met toestemming voor de internetgigant.

Verandering

Het enige dat Amazon al die tijd al in de weg staat, zijn de beperkingen van de Federal Aviation Administration (FAA). Echter was toestemming van de van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten voor pakketbezorging met drones nog nooit zo dichtbij. Binnen een jaar tijd verwacht de FAA de toestemming te kunnen verlenen aan Amazon. 'Dit is een enorme verandering.'

Toestemming

Wanneer de nieuwe regels voor dronegebruik van kracht zijn en het internetbedrijf de toestemming dus op zak heeft, wil het zo snel mogelijk starten met drone delivery. Een executive van Amazon licht toe: "We zullen onze drones klaar hebben op het moment dat we toestemming krijgen. We werken erg snel, dus dat moet lukken". Voor Amazon is het erg belangrijk dat de plannen van FAA op nationaal niveau worden ondersteund. Het bedrijf is op de hoogte van het feit dat niet iedereen staat te springen om bezorging via drones, vanwege onder andere eventuele privacyschending. Het zou een doorn in het oog van Amazon zijn, als lokale overheden of kleinschalige protesten roet in het eten zouden gooien. amazon3amazon3

Super snel

De drones van Amazon kunnen snelheden halen van meer dan 80 kilometer per uur, waardoor pakketten al binnen 30 minuten bij de klant thuis kunnen worden afgeleverd. Aangezien 86% van de producten op Amazon.com minder dan 2,5 kilo weegt, komt een erg groot deel van het assortiment in aanmerking voor bezorging via drones.

Aankondiging

Al in 2013 werd de drone-bezorging door Amazon aangekondigd. De bedoeling was om het Prime-Air project binnen vijf jaar realiteit te laten zijn. De mega webshop heeft in de tussentijd al diverse generaties onbemande vliegtuigjes getest en is daardoor klaar voor de grote stap om ze daadwerkelijk te gaan gebruiken.

3 Reacties

  1. Sjorsske

    Vet ik ben benieuwd!!

  2. wim

    Dat zou mooi zijn

  3. Jeroen

    Klinkt goed! Ik vraag me alleen wel af hoe die pakketjes precies bij de klant worden afgeleverd. Die kunnen natuurlijk niet voor de deur gezet worden, dan worden ze gestolen.

Plaats een reactie