Een recent gepubliceerd patent op naam van Amazon geeft meer informatie over de details van Amazon Prime Air, de geplande bezorgservice met inzet van drones.

Direct naar jou

Een belangrijk detail uit het rapport is dat Amazon's drones naar iedere locatie van de gebruiker kunnen vliegen aan de hand van de GPS-gegevens van de smartphone van de gebruiker. De introductievideo van Amazon Prime Air wekt de indruk dat de producten 'direct to your doorstep' worden geleverd, maar dit blijkt dus nog net even anders te werken.

Bezorgopties

Een bijlage uit het patent suggereert dat klanten van Amazon kunnen kiezen uit een verscheidenheid van levering opties - "Breng het naar mij", "Huis", "Werk", "Mijn boot". amazon-drones-delivery-optionsamazon-drones-delivery-options

Communicatiesysteem

Uit het patent blijkt tevens dat de Amazon's drones in staat zijn om met elkaar te kunnen praten over het weer en de huidige verkeerssituatie.

Patent

Amazon heeft haar drone patent in september 2014 aangevraagd, maar de details zijn nu pas gepubliceerd door het Amerikaanse Patent and Trademark Office. Natuurlijk betekent een goedgekeurd patent niet dat Amazon alle details zoals beschreven ten uitvoer zal brengen. amazon-delivery-service-drone-drones-warehouseamazon-delivery-service-drone-drones-warehouse

Samenvatting

De belangrijkste details die het patent onthuld zijn o.a.:

  • Real-time GPS bezorging


    Amazon bezorgt op iedere gewenste locatie, zelfs in real-time waar de gebruiker zich ook bevindt.

  • Communicatiesysteem


    Amazon gebruikt een communicatiesysteem waardoor drones onderling met elkaar informatie over weer en verkeer kunnen uitwisselen.

  • Verschillende type drones


    Amazon zet diverse soorten onbemande voertuigen in afhankelijk van de vorm en het gewicht van het product.

  • Sensoren


    Flight sensoren, radar, sonar, camera's en infrarood sensoren zullen worden gebruikt om een veilige landing te vinden en uit te voeren.

  • Ontwijkt obstakels


    Het onbemande vliegtuig scant voortdurend zijn weg en probeert tijdens de route zo veel mogelijk mensen of dieren te vermijden.

amazon-delivery-service-drone-drones-airamazon-delivery-service-drone-drones-air

Luchtbel

Voor velen, Amazon's idee van levering via drones werd gezien als een luchtbel, maar de details voor deze aanvraag is wederom een bewijs dat het bedrijf haar idee erg serieus neemt en hard werkt om een verscheidenheid aan technische obstakels te overwinnen.

FAA

Amazon's grootste obstakel is momenteel de Amerikaanse regelgeving. De huidige regelgeving in de Verenigde Staten staat het niet toe dat Amazon haar plannen ten uitvoer kan brengen. Amazon voert al tijden een strijd met de FAA om goedkeuring van haar bezorgservice. Dankzij de Amerikaanse wetgeving op het gebied van luchtvaart verplaatste de succesvolle e-retailer een groot deel van haar onderzoek naar Canada. amazon-drone-delivery-logoamazon-drone-delivery-logo

Samenwerking

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Amazon de FAA heeft verzocht om haar bezorgdrones te demonstreren. Ook liet FAA deze week weten dat zij met de industrie gaan samenwerken om de verschillende sectoren goed te verkennen. Aangezien in het lijstje met partners een bedrijf ontbreekt dat zich bezig houdt met bezorging via drones, is het zeer aannemelijk dat de FAA en Amazon snel met elkaar rond de tafel gaan zitten.

1 Reacties

  1. Thijs_

    Heel benieuwd naar het vervolg!!

Plaats een reactie