Federal Aviation Administration (FAA) heeft aangekondigd met de industrie samen te werken om operaties met onbemande vliegtuigen nog beter te verkennen.

Expertise

"De Amerikaanse overheid heeft een aantal van de beste en knapste koppen in de luchtvaart, maar we kunnen niet werken in een vacuüm," zei de Amerikaanse minister van Vervoer Anthony Foxx. "Dit is een grote taak en we zullen sneller naar ons doel van veilige integratie van onbemande vliegtuigen komen door gebruik te maken van de middelen en expertise van de industrie."

FAA

FAA Administrator Michael Huerta kondigde het initiatief vandaag aan op de Association for Unmanned Vehicle Systems International Unmanned Systems 2015 conference (AUVSI) in Atlanta, Georgia.

Partners uit de industrie

De FAA werkt samen met partners uit de industrie op drie aandachtsgebieden:

  • Visual line-of-sight operaties in stedelijke gebieden


    Samen met CNN zal worden gekeken naar hoe onbemande vliegtuigen veilig kunnen worden gebruikt voor nieuwsgaring in bevolkte gebieden.

  • Extended visuele line-of-sight activiteiten op het platteland


    Dit onderdeel gaat over dronevluchten buiten het direct zicht van de piloot. Dronefabrikant PrecisionHawk zal onderzoeken hoe drones veilig kunnen worden ingezet voor gewasmonitoring in precisielandbouw operaties.

  • Beyond visuele line-of-sight in afgelegen gebieden


    BNSF Railroad zal 'command-and-control'-uitdagingen onderzoeken tijdens het gebruik van drones bij de inspectie van spoorweginfrastructuur.

faa-partner-industrie-dronesfaa-partner-industrie-drones

Ontwikkeling

"Dit nieuwe initiatief bestaat uit drie toonaangevende Amerikaanse bedrijven die ons helpen om te anticiperen en in te spelen op de behoeften van de zich snel ontwikkelende UAS-industrie." zei Huerta.

Ontwikkeling

De drie bedrijven hebben de FAA verzocht om verder te kunnen werken aan het onderzoek dat vereist om drones in het Amerikaanse luchtruim te hebben. CNN en de FAA werkten al samen aan de hand van een 'Cooperative Research and Development Agreement' (CRDA). BNSF heeft een zelfde overeenkomst met FAA dat bijna afgerond is en PrecisionHawk werkt in samenwerking met de FAA als onderzoekspartner. faa-partner-industrie-dronefaa-partner-industrie-drone

4.500 reacties

In februari publiceerde de FAA een voorstel voor regelgeving voor commerciële drones en ontving bijna 4.500 opmerkingen aan het einde van de inspraakperiode op 24 april. FAA probeert zo snel mogelijk te werken, maar is verplicht te reageren op elke opmerking vóór de regelgeving definitief wordt. Het aantal en de complexiteit van de reacties zal een rol spelen bij de duur van dit proces.

0 Reacties

    Plaats een reactie