Amazon heeft officieel toestemming gekregen van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) om zijn bezorgdrones in het openbaar te testen. Dat kondigde de instantie vandaag aan. Breaking news in de dronewereld! Met dit besluit komt 'drone delivery' letterlijk een stapje dichterbij.

Verzoek

Amazon had in juli van vorig jaar een verzoek ingediend, maar kreeg tot dusver geen toestemming. Dit vanwege zorgen van de FAA omtrent de veiligheid van Amerikaanse burgers.

Nieuwe regelgeving

Vorige maand presenteerde de FAA een voorstel om het commercieel gebruik van drones in de Verenigde Staten te reguleren. De daarin voorgestelde restricties waren soepeler dan werd verwacht.

Uitzondering

Aangezien de huidige regelgeving commerciële toepassingen nog niet toestaat, verleent de FAA bepaalde bedrijven alvast een uitzondering, waaronder nu ook het 'drone delivery'-project van Amazon. amazon-prime-air-test-usaamazon-prime-air-test-usa

Voorwaarden

De webwinkel mag zijn drones wel enkel overdag testen en ze mogen niet hoger dan 122 meter vliegen. Ook moeten de onbemande vliegtuigen altijd in het zicht van hun bestuurder blijven. De bestuurder dient een privépiloot met een geldig vliegcertificaat te zijn. Deze voorwaarde zorgt ervoor dat Amazon niet op lange afstand kan bezorgen met drones, maar enkel starten met de uitvoer van testen in de buitenlucht.

Buitenland

Amazon drong al geruime tijd aan bij de FAA op een uitzondering en dreigde zelfs het onderzoek verder naar het buitenland te verplaatsen. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid om de drones te gebruiken om pakketten direct naar de consument te transporteren.

4 Reacties

  1. Polleke

    Goed nieuws!

  2. Elwood

    En waarom goed nieuws? Wat is de meerwaarde hiervan dan? De drone moet in het zicht zijn van de bestuurder dus kan die bestuurder dus ook het pakket afleveren. Dus zijn er 2 man voor nodig. want die drone vliegt steeds verder weg en de bestuurder van de drone kan en mag niet autorijden want die moet zijn ogen op de drone gericht houden. Erg omslachtig lijkt me.

  3. Zjos89

    Eens met Polleke!

  4. Wim

    Hmmm daar zeg je wat inderdaad... Nooit zo over nagedacht.

Plaats een reactie