Van een eerdere oproep van wethouder Klaas Jan van der Bent trok het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zich niets aan, maar nu doet de voltallige Katwijkse gemeenteraad een oproep om de verdere sloop van de landingsbaan van het voormalige vliegveld Valkenburg stil te leggen. Alleen op die manier kan het plan voor een 'Drone Valley' optimale kansen krijgen, denkt de raad.

Sloop

De ontmanteling van het vliegveld is al een tijdje aan de gang. Momenteel wordt de toplaag van de grote start- en landingsbaan geschraapt. Dat is nog niet onoverkomelijk, maar de kustplaats wil dat er geen "verdere onomkeerbare stappen" worden genomen.

Enthousiast

De gemeenteraad is enthousiast over de plannen om op het terrein een test- en kenniscentrum voor drones op te zetten. Zonder de infrastructuur van het bestaande vliegveld zou die ontwikkeling maar beperkt mogelijk zijn. vliegveld-valkenburg-katwijkvliegveld-valkenburg-katwijk

Vliegveld Twente

Bovendien zitten er concurrenten op het vinkentouw, benadrukt Jaap Haasnoot (KiesKatwijk). Vliegveld Twente zou de bedrijvigheid die met het ontwikkelen en testen van drones is gemoeid, graag binnenhalen.

Zeer geschikt

Maar Katwijk heeft met Valkenburg wel enkele troeven in handen, meent wethouder Klaas Jan van der Bent. "De ligging bij Estec en de universiteiten van Leiden en Delft maken dit vliegveld interessanter dan andere locaties."

Eerder verzoek

Het Katwijkse college heeft het RVB al eerder gevraagd te stoppen met de sloop van de landingsbaan, maar het bedrijf houdt tot nog toe hardnekkig vast aan de werkplanning.

1 Reacties

  1. peter

    Wat zou er een geld verdiend kunnen worden als ze dit vliegveld ook voor evenementen verhuren. Ik denk dat iedere quadcopter en vliegtuig bezitter er best geld voor over heeft om eens gezellig onder elkaar een dag te vliegen op een echt vliegveld. Zo'n bijeenkomst 1x per maand kan heel wat extra opleveren. Wat dacht je van trainingsdagen cursussen met een simulator en daarna praktijk. Demonstraties,Info dagen en noem zo maar op. Het zal zeker Europees bekendheid krijgen

Plaats een reactie