DJI heeft zich aangesloten bij Olympus en Panasonic in de Micro Four Thirds System Standard Group. De bedrijven werken samen aan een standaard voor verwisselbare lenzen van digitale camera's en camcorders.

Micro Four Thirds System standaard

Sinds 2008 werken Olympus Imaging Corporation en Panasonic Corporation samen om de Micro Four Thirds System standaard te promoten. Aanvankelijk was de samenwerking door de bedrijven gestart om beter te kunnen concurreren tegen de dominante spelers Nikon en Canon.

Coalitie

Olympus maakte deze week bekend dat het Chinese DJI zich ook bij deze coalitie heeft aangesloten. Naast DJI zijn er nog twee andere bedrijven die lid zijn geworden van de Micro Four Thirds System Standard Group, namelijk het Chinese JCD Optical Co Ltd en en Japanse FLOVEL CO LTD.

Kwaliteit luchtfotografie

Door zich aan te sluiten bij de Micro Four Thirds System Standard Group is de verwachting dat DJI de kwaliteit van haar eigen camera's in de nabije toekomst aanzienlijk kan verbeteren. Zo kan de Chinese fabrikant haar drones voorzien van Micro Four Thirds camera's zodat fotografen een lens naar keuze kunnen aansluiten. micro-four-thirds-standardmicro-four-thirds-standard

Build-in camera's

De DJI drones zijn geschikt voor de montage van externe camera's. Zo zijn de DJI Phantom modellen geschikt om uit te rusten met GoPro action cams en kunnen op de Spreading Wings drones vrijwel alle professionele camera's worden bevestigd. Toch biedt integratie van een ingebouwde camera het grote voordeel dat deze volledig kan worden geïntegreerd in de hardware en software van DJI. Dit resulteert niet alleen in een eenvoudigere bediening maar biedt ook meer mogelijkheden ter bediening van de camera.

0 Reacties

    Plaats een reactie