In december 2013 kondigde Amazon zijn Prime Air project aan waarbij drones pakketjes binnen 30 minuten bij de klant kunnen afleveren. Een jaar later is er nog niet veel nieuws omtrent deze ontwikkelingen.

Regelgeving

Jeff Bezos CEO van Amazon liet tijdens het Business Insider’s Ignition conferentie weten dat het grootste knelpunt op dit moment de regelgeving in Amerika is en niet de techniek. Bezos is bang dat Amerika uiteindelijk achter zal lopen op de technieken door de huidige regelgeving omtrent drones.

Gelekt rapport FAA

Vorige week lekte er een rapport van de FAA waarin de nieuwe drone regelgeving in de Verenigde Staten beschreven staat. Deze nieuwe regelgeving zou het voor bedrijven als Amazon en Google minder aantrekkelijk maken om hun drone technologieën in de Verenigde Staten toe te passen.

Ontwikkelingen

De voorgestelde regels zijn geen verrassing voor Bezos maar Amazon blijft er hard aan werken om de technieken te perfectioneren. Zo vindt Bezos niet alleen de technieken van de drones een mooie ontwikkeling maar vooral de manier waarop de drones autonoom kunnen vliegen vind hij indrukwekkend.

DHL Duitsland

Eerder dit jaar kreeg DHL toestemming om met pakketbezorging naar het Waddeneiland Juist te starten. Bezos vind het jammer dat de regelgeving in Amerika zo lang op zich laat wachten en hoopt dat er snel duidelijkheid komt en natuurlijk hoopt hij dat Amerika mee gaat in de technologische ontwikkelingen omtrent drones. PC_615PC_615

0 Reacties

    Plaats een reactie