Amazon waarschuwt de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) dat het haar drone-onderzoek verder naar het buitenland zal verplaatsen. Dat blijkt uit een brief van Amazon-topman Paul Misener, gericht aan de FAA.

Dwangbevel

Via deze brief tracht de webwinkel een uitzondering bij de FAA af te dwingen, zodat het toestemming krijgt om haar drones in het openbaar te testen in de Verenigde Staten.

Toestemming

Amazon diende in juli dit jaar een verzoek bij de FAA in, maar tot op heden heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit nog geen uitzondering toegekend.

Nut

De FAA heeft gereageerd richting Amazon dat zij eerst meer achtergrondinformatie wilde zien, waaronder het voorgestelde nut van pakketten bezorgen via drones. Volgens Amazon levert dat een betere service op voor consumenten en is het bovendien veiliger. De webwinkel ziet verder vooral een voortrekkersrol weggelegd voor de Verenigde Staten.

Strenge regelgeving

Misener twijfelt of de FAA het belang van Amazon's project inziet. Hij is bang dat het land een achterstand oploopt op het gebied van commercieel dronegebruik als de regelgeving niet snel wordt versoepeld.

Voorspellingen

Recente berichtgeving doet juist vermoeden dat de Amerikaanse regels omtrent drones in 2015 verder worden aangescherpt. Zo zou commercieel gebruik in de toekomst alleen toegestaan zijn als er een piloot bij betrokken is die ervaring heeft met bemande vluchten. amazon-prime-air-pakketdienstamazon-prime-air-pakketdienst

0 Reacties

    Plaats een reactie