In de Verenigde Staten is de Federal Aviation Administration (FAA) ingesteld om het gebruik van drones te beperken. The Wall Street Journal heeft haar hand weten te leggen op een nieuw rapport inzake de nieuwe drone regelgeving in de Verenigde Staten dat er minder rooskleurig uit ziet dan wat bedrijven als Amazon hadden gehoopt.

Piloot met vliegbewijs

Het belangrijkste gegeven uit het rapport is dat voor commerciële vluchten drone operators met een bewijs van bevoegdheid vereist zijn. Een dergelijk 'vliegbewijs' halen is niet goedkoop en kost vele uren vliegtraining.

Commercieel gebruik

De regels zullen drones toelaten die worden gebruikt in de film industrie, de bouw en de landbouw. Verder is het alleen overdag toegestaan om drones voor commercieel gebruik in te zetten. De drones mogen nooit hoger dan zo'n 120 meter vliegen en dienen altijd in het zicht van de piloot te blijven.

Bezorging

Laatstgenoemde beperkingen voor commercieel gebruik dwarsboomt de plannen van bijvoorbeeld Amazon. Amazon wilt drones inzetten voor pakketbezorging van bestellingen uit haar online warenhuis. De retailgigant riep eerder juist de FAA op om versoepeling van de huidige regelgeving. faa-nieuwe-regelgeving-usafaa-nieuwe-regelgeving-usa

3 Reacties

  1. Mo2250

    Was te verwachten, dit krijgen wij binnenkort ook in Nederland. Hopen dat het vliegbrevet een beetje makkelijk te halen én te betalen is!

  2. martijn

    niks aan het handje voor de hobbyist dus ;)

  3. airpro

    Is alleen maar commercieel gerelateerd.

Plaats een reactie