8.0
BedrijfsnaamNLR
PlaatsAmsterdam
Land
Telefoon+31 (0)885 113 113
Websitehttp://www.nlr.org
CategorieLuchtvaart
Beoordeling8.0
Volg ons

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) verschaft de lucht- en ruimtevaartsector aan technologische ondersteuning. Daarnaast voert het bedrijf nationale en internationale opdrachten uit op het gebied van vliegtuigontwikkelingen. Sinds 1 september 2015 is het NLR de eerste organisatie in Nederland erkend als keuringsinstantie voor drones.

Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

De missie van het NLR is om de duurzaamheid, veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer te vergroten. De activiteiten van de organisatie zijn relevant voor de samenleving, marktgericht en op non-profit basis. Hierdoor kan het NLR de innovatie, concurrentievermogen en de effectiviteit van de overheid en het bedrijfsleven vergroten.

Drones

Alle drones in Nederland die voor commerciële doeleinden vliegen moeten een bewijs van luchtwaardigheid hebben. Sinds 1 september 2015 is het NLR de eerste organisatie in Nederland erkend als keuringsinstantie en mogen zij dan ook bepalen of een drone geschikt is om het luchtruim te betreden. Op afstand bestuurbare luchtvaartuigen worden meestal door fabrikanten geproduceerd, die geen erkenning hebben voor het toegepaste ontwerp- en productieproces. Om die reden moet iedere drone individueel een keuring ondergaan.

Keuring

De acceptatiekeuring bevat een documentatietoetsing en een grond- en vluchtinspectie. De vluchtinspectie wordt uitgevoerd op het NEderlands RPAS Test Centrum op de NLR-locatie in Flevoland. Wanneer een drone de acceptatiekeuring positief doorloopt wordt door het ILT voor dat toestel een Speciaal Bewijs van Luchtwaardigheid (S-BvL) afgegeven.


Drones

DRONES.nl biedt een handig overzicht met drone gerelateerde bedrijven. Bedrijven in uiteenlopende categorieën zoals Droneshops, Luchtfotografie en Inspectie vind je terug in de drones bedrijvengids.

Ontbreekt jouw bedrijf in het overzicht? Voeg je bedrijf of vacature eenvoudig toe aan het bedrijvenoverzicht.

Bekijk alle bedrijven, nieuws en video’s op de interactieve kaart. Via de kaartweergave zie je alle informatie gepresenteerd op locatie.

Bekend met alle bedrijven uit onze bedrijvengids? Zoek je ultieme drone via onze handige dronevergelijker, bekijk nieuws en video’s en praat mee in het forum.

Top drones

Sitemap

[message]

Close