8.0
BedrijfsnaamLuchtvaartpolitie
Land
Telefoon0900 8844
Websitehttps://www.politie.nl/themas/luchtvaartpolitie.html
CategorieLuchtvaart
Beoordeling8.0
Volg ons

De Nederlandse Luchtvaartpolitie houdt controles vanuit de lucht met helikopters. Dankzij de helikopterview kunnen de agenten in de lucht hun collega's op de grond bijstaan bij bijvoorbeeld grote evenementen, demonstraties, opsporing van vermiste personen en roofovervallen.

Luchtvaartpolitie

De luchtvaartpolitie verzamelt informatie in de lucht. Dit doen zij met verschillende geavanceerde camera's zoals infraroodcamera's. Ook kunnen de politiemensen op de grond worden geholpen in de nacht door met het zoeklicht van de helikopter te schijnen.

Luchtvaart

Naast dat de Luchtvaartpolitie zelf door de lucht vliegt, zorgen zij ook voor controles van burgerluchtvaart, sport- en reclamevliegtuigjes en ballonvaarders. Hier controleren zij bijvoorbeeld op alcoholgebruik, belading, luchtwaardheid, vluchtuitvoering, brevet en vliegverboden.

Social media

De Luchtvaartpolitie is zeer actief op sociale media. Zo laten zij op hun Twitter en Facebook pagina weten wanneer zij in de nacht boven een woonwijk vliegen. Hierbij vermelden ze ook vaak de reden van de nachtelijke overvlucht. Dankzij het communiceren van de reden van inzet, tonen mensen vaker begrip wanneer zij midden in de nacht wakker worden door een helikopter.

Drones

De Luchtvaartpolitie controleert ook of de regels omtrent drone vliegen worden nageleefd. Het is belangrijk dat ook het luchtruim veilig is voor iedereen en daarom is het noodzakelijk om hier streng op te handhaven. De Luchtvaartpolitie heeft al vaker mensen aangesproken op basis van drone content dat verscheen op YouTube.

Drones

DRONES.nl biedt een handig overzicht met drone gerelateerde bedrijven. Bedrijven in uiteenlopende categorieën zoals Droneshops, Luchtfotografie en Inspectie vind je terug in de drones bedrijvengids.

Ontbreekt jouw bedrijf in het overzicht? Voeg je bedrijf of vacature eenvoudig toe aan het bedrijvenoverzicht.

Bekijk alle bedrijven, nieuws en video’s op de interactieve kaart. Via de kaartweergave zie je alle informatie gepresenteerd op locatie.

Bekend met alle bedrijven uit onze bedrijvengids? Zoek je ultieme drone via onze handige dronevergelijker, bekijk nieuws en video’s en praat mee in het forum.

Top drones

Sitemap

[message]

Close